Dolina Otztal leži na avstrijskem Tirolskem in predstavlja pravi adrenalinsko -avanturistični raj, tako za plezanje ferat, športno plezanje, pohodništvo, gorsko kolesarjenje kot ostale “outdoor” poletne aktivnosti. Osem športnih ferat, različnih težavnosti, ki se razprostirajo po celotni dolini vas ne bodo pustile ravnodušne. Najbolj znamenita ferata v dolini poteka ob najvišjem tirolskem slapu Stuibenfall in predstavlja pravo feratarsko atrakcijo.

Opis

Otztal je več kot 60km dolga ledeniška dolina nad katero se dviguje več kot 250 vrhov višjih od 3000m in kjer ležita drugi in tretji njavišji vrh Avstrije: Wildspitze in 3770m in Weiskugel 3739m. Nad dolino se bohoti tritisočak Finalspitze, kjer so nasli znamenito 5000 let staro človeško mumijo, ki je bila globoko vkovana v led po imenu Otzi, in je ime dobil po tako kot se imenuje dolina. V dolini so številne prelepe vasičke, številne ostale adrenalinske atrakcije, fenomenalna narava in še bi lahko naštevali. Dolina je nabolj poznana po alpskem smučanju, saj so v njej številna vrhunska smučišča. Vasica Solden na ledeniku Rettenbach nenazadnje vedno gosti  tudi prvo tekmo alpskega smučanja v sezoni. 1600km pohodnih poti, 850km gorsko kolesarskih trailov, 19 plezališč za športno plezanje in 8 atraktivnih ferat pomeni samo eno. Ko boste prišli iz doline boste postali adrenalinsko-avanturistični zasvojenec. 

1.DAN

Se podamo ob 14.00 uri na 420 km vožnjo iz Slovenije do vasice Langenfeld (Dolge njive). Po prihodu v vas se bomo namestili v istoimenskem kampu, pripravili večerjo in naredili plan za naslednji dan.

2.DAN

Se bomo po zajtrku odpravili v eno izmed najbolj atraktivnih ferat, ki leži nad vasico Umhausen ob najvišjem tirolskem slapu Stuibenfall (156m), v ferato Stuibenfall: B-C, 450m. Če bo čas dopuščal si bomo v popoldanskem času pogledali razgledno atrakcijo (viseči most), ki leži nad našo vasico.

3.DAN

Sledi glavni cilj našega tabora in sice se odpravimo v eno daljših in bolj atraktivnih ferat taga območja in sicer v gorsko ferato Schwärzenkamm C, 700m, ki leži nad prijetno gorsko vasičko Obergurgel. Ob vračanju iz ferate se bomo ustavili v turističnem središču doline Otztal-Soldnu.

4. DAN

Bomo imeli feratarsko dopoldne  v ferati Lehner waserfall B-C (možnost izstopa E), 440m. Le ta leži ob istoimenskem slapu in ponovno ponuja pravo atrakcijo z lepimi pogledi na samo dolino in vrhove nad njo. V popoldanskem času bo na izbiro še ena ferata, za tiste, ki pa bi radi malo počivali pa lahko turi relaksacija v Termah Aqua Dome v Langenfeldu.

5. DAN

Sledi po zajtrku pospravljanje tabora in potem vožnja do krajše ferate ( stvar dogovora med udeleženci-glede na utrujenost.) Plezanje le te in po plezanju vožnja domov v Slovenijo. 

Termin

11-15.9.2019

Trajanje

 • 5 dnevni tabor od srede do nedelje.
 • Štart v sredo ob 14.00 iz Mojstrane – Slovenski planinski muzej – Triglavska cesta 49
 • Prihod nazaj v Slovenijo v nedeljo v večernih urah okoli 21.00-22.00

Lokacija

Dolina Otztal: vas Langenfeld (Dolge njive)

Oprema

 • Čelada, pas, samovarovalni komplet, 1x  vponka z matico, 1x neskončna zanka dolžine 120cm, ferata rokavice, dobre gorniške čevlje.
 • OSTALA OPREMA: za bivanje in kampiranje. Šotore, lahko posodimo mi.

Cena

 • Cena pet dnevnega tabora znaša 330€ in zajema: prevoz, organizacijo in vodenje, stroške vodnika in najema ferata opreme in šotorov.
 • Cena tabora ne vključuje spanja in ostalih stroškov, ki so povezni s posameznikom: prehrana, ostala oprema za taborjenje, osebna oprema itd..

Število udeležencev

 • Min 5 max 7 oseb.
 • V primeru 4 oseb je cena 30% višja.

Posebne ugodnosti

 • 10% popust na udeležence, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 10% popust na prijave do 1.7.2019

Prijava

Preko prijavnice na POVEZAVI

Ostale info na: info@kofler-sport.si