Dolga Nemška smer je najdaljša smer v Severni triglavski steni in se po 1300m z oceno IV+ s ponosom konča na vrhu Triglava. Iziv za vse, ki si želite prave avanture. Preplezajte navečjo alpsko steno vzhodne Evrope in ponosno stopite na vrh Triglava preko Kugyjeve police in zahodne triglavske stene.

Termin

Od junija do oktobra

Opis

Smer sodi v železni klasični izbor naših gora. Poteka večinoma v dobri skali in premore posamezna mesta prave četrte stopnje. Odlikujejo jo lepo razporejene težave po celotni smeri in slikovito ter izpostavljeno plezanje v zgornjem delu. Po Nemškem turncu smer nadaljuje po Zlatorogovih stezah na Nemški steber, ki se vije do Kugyjeve police, ki razmejuje Triglavski ledenik in Zahodno triglavsko planoto. V zadnjem delu bomo plezali po znameniti 100m luski, ki nudi očarljive poglede v dolino. Iz Kugyjeve police se bomo preko zahodne triglavske stene povzpeli na severni greben in na vrh Triglava, lahko pa se vzpon zaključi na polici in se sestopi čez Plemenice v Vrata ali preko Kredarice v Krmo.

Trajanje

Vzponi trajajo en dan. Z vzponom na Triglav lahko tudi dva dneva.

Lokacija

Julijske Alpe, Severna triglavska stena

Oprema

Primerna gorniška oblačila in obutev, čelada, plezalni pas, 2x vponka z matico, neskončna zanka 120cm, nahrbtnik in ostala oprema, ki o predlaga vodnik.

Cena

  • Cena za enega gosta: 480€
  • Cena za dva gosta: 580€
  • Vzpon na vrh Triglava po zavarovani poti: 175 EUR
  • Vzpon na vrh Triglava čez zahodno steno na severni greben: 225 EUR
  • Spanje v koči in spust drugi dan: 300 EUR
  • Vzpon na vrh in spust drugi dan: 400 EUR
  • V ceno JE vključena: izposoja opreme, prevoz iz nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana), vodenje, stroški vodnika in darilna vrečka.
  • Za spanje, hrano in pijačo na koči pa potrebujete še okrog 50€.

Posebnosti

Udeleženci prejšnjih naših tur imajo 10% popust.

Dve osebi se vodi samo v primeru, da sta že predhodno opravili vzpon v alpski steni višji od 500 m, v spodnji četrti težavnostni stopnji, ali imata plezalske izkušnje iz plezališč, kjer plezata smeri vsaj z oceno 5b.

Prijava

Preko PRIJAVNICE

Več info