Dolina Otztal leži na avstrijskem Tirolskem in predstavlja pravi adrenalinsko-avanturistični raj, tako za plezanje ferat, športno plezanje, pohodništvo, gorsko kolesarjenje kot ostale “outdoor” poletne aktivnosti. Osem športnih ferat, različnih težavnosti, ki se razprostirajo po celotni dolini vas ne bodo pustile ravnodušne. Najbolj znamenita ferata v dolini poteka ob najvišjem tirolskem slapu Stuibenfall in predstavlja pravo feratarsko atrakcijo.

Opis

Otztal je več kot 60km dolga ledeniška dolina nad katero se dviguje več kot 250 vrhov višjih od 3000m in kjer ležita drugi in tretji najvišji vrh Avstrije: Wildspitze in 3770m in Weiskugel 3739m. Nad dolino so našli znamenito 5000 let staro človeško mumijo, ki je bila globoko vkovana v led po imenu Otzi.V dolini so številne prelepe vasičke, številne ostale adrenalinske atrakcije, fenomenalna narava in še bi lahko naštevali. Dolina je nabolj poznana po alpskem smučanju, saj so v njej številna vrhunska smučišča. Vasica Solden na ledeniku Rettenbach nenazadnje vedno gosti  tudi prvo tekmo alpskega smučanja v sezoni. 1600km pohodnih poti, 850km gorsko kolesarskih trailov, 19 plezališč za športno plezanje in 8 atraktivnih ferat pomeni samo eno. Ko boste prišli iz doline boste postali adrenalinsko-avanturistični zasvojenec. 

1.DAN

Se podamo ob cca 12.00 uri na 420 km vožnjo iz Slovenije do vasice Langenfeld. Po prihodu v vas se bomo namestili v apartma, pripravili večerjo in naredili plan za naslednji dan.

2.DAN

Se bomo po zajtrku odpravili v eno izmed najbolj atraktivnih ferat, ki leži nad vasico Umhausen ob najvišjem tirolskem slapu Stuibenfall (156m), v ferato Stuibenfall: B-C, 450m. Če bo čas dopuščal si bomo v popoldanskem času pogledali razgledno atrakcijoviseči most, ki leži nad našo vasico.

3.DAN

Sledi glavni cilj našega tabora in sicer se bomo odpravili v eno daljših in bolj atraktivnih ferat taga območja in sicer v gorsko ferato Schwärzenkamm C/D, 700m, ki leži nad prijetno gorsko vasičko Obergurgel. Ob vračanju iz ferate se bomo ustavili v turističnem središču doline Otztal-Soldnu.

4. DAN

Bomo imeli feratarsko dopoldne  v ferati Lehner waserfall C (možnost izstopa E), 440m.  Le ta leži ob istoimenskem slapu in ponovno ponuja pravo atrakcijo z lepimi pogledi na samo dolino in vrhove nad njo. V popoldanskem času bo na izbiro še ena ferata Reinhard-Schiestl C/D, 300m. Za tiste, ki pa bi radi malo počivali, pa lahko turi relaksacija v Termah Aqua Dome v Langenfeldu.

5. DAN

Po zajtrku sledi pospravljanje in potem vožnja do krajše ferate ali celo obisk plezališča ( stvar dogovora med udeleženci-glede na utrujenost.) Po plezanju sledi vožnja domov v Slovenijo. 

Termin

12.-16.9.2022

Trajanje

 • 5 dnevni tabor.
 • Štart v ponedeljek iz  Mojstrane – Slovenski planinski muzej – Triglavska cesta 49
 • Prihod nazaj v Slovenijo v nedeljo v večernih urah okoli 21.00-22.00

Lokacija

Dolina Otztal: vas Langenfeld

Oprema

 • Čelada, pas, samovarovalni komplet, 1x  vponka z matico, 1x neskončna zanka dolžine 120cm, ferata rokavice, dobre gorniške čevlje.
 • Ostala osebna oprema za na tabor.

Cena

 • Cena pet dnevnega tabora znaša 400 €.
 • V ceno tabora JE vključujo: prevoz, organizacija in vodenje, stroške vodnika, najem ferata opreme in ostale tehnične opreme (popkovine itd..).
 • V ceno tabora NI vključuno: spanje in ostali stroški, ki so povezni s posameznikom: spanje v apartmaju prehrana, ostala oprema, osebna oprema itd..

Število udeležencev

 • Min 5 max 7 oseb.
 • V primeru 4 oseb je cena 30% višja.

Posebne ugodnosti

 • 10% popust na družine.
 • 10% popust na udeležence, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 5% popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred taborom.

Prijava