Adrenalinska superferata na izpostavljeni stolp


Športna ferata na Cjajnik (1965 m) vas ne bo pustila ravnodušnih, saj gre za moderno športno ferato v popolni vertikali, ki pripelje na vrh skalnatega stolpa z istim imenom. Da ne boste ostali lačni feratanja, bo pot vodila naprej preko Užnika in grebena Košute, na vrh Košutnikovega turna (2133 m). Sestopili pa bomo po ferati ÖTK in dan bo nepozaben.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 170 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

D
B/C

Višinska razlika

350 m
200 m

Trajanje

3 - 4 h
2 - 3 h

Dolžina

700 m
800 m

Prva ferata, po imenu FERATA CJAJNIK, je težja in ocenjena na D težavnosti. Visoka je 330 m, dolga 700 m in primerna za tiste, ki imajo v takem svetu že kar nekaj izkušenj. Vzpon po tej ferati zahteva predhodno znanje in fizično moč.

Druga ferata, po imenu FERATA ÖTK - KOŠUTNIKOV TURN, je lažja in ocenjena na B/C težavnosti. Visoka je 130 m in dolga 800 m. Po njej bomo opravili sestop. Največja atrakcija te ferate je viseči nepalski most.

Ferati ležita na avstrijski strani Karavank, nad Kočo pod Košuto (1280 m). Ferata Cjajnik je moderna športna ferata z avstrijskim pridihom, ki nam bo pokazala pravo veličino vertikale. Poteka v strmi in odprti steni, kjer so odlična skala, napeta jeklenica in majhno število skob. Vršni del je najtežji, vendar nudi tudi možnost obvoza. Z vrha se bomo spustili v Cijanikovo škrbino in nadaljevali na vrh Užnika (2079 m). Od tam bomo sledili grebenu proti vzhodu, v smeri Košutnikovega turna (2133 m), kjer bomo zasledili odcep za sestopno ferato ÖTK (ferata avstrijskega turistovskega kluba). Največja atrakcija je 30 m dolg viseči most na sredini ferate. Po končanem feratanju se bomo po normalni poti spustili nazaj do Koče pod Košuto (1280 m).

Za ferato priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem. V kolikor lastne opreme nimate, si jo lahko izposodite tudi v naši agenciji.

Vodstvo je namenjeno odraslim. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.


Termini

Po dogovoru
Potrebna vsaj dvodnevna predhodna najava.

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...).

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice, dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

Cenik

1 oseba2 osebi3 osebe4 osebe
390 € / osebo210 € / osebo170 € / osebose ne vodi

Posebne ugodnosti:

  • 10 % popust za družinske vzpone.
  • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
  • 5 % popust ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport od nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana), stroški vodnika in darilo.

 

Galerija slik

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za nepozabno feratarsko pustolovščino v gorah. Atraktivna športna ferata vas pričakuje v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih terminov in prostih mest je omejeno, zato s prijavo ne odlašajte predolgo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.