Poprimite za čvrst apnenec, splezajte v višave in doživite veličasten pogled na Julijce


Spoznajte se ali izpopolnite tehniko športnega plezanja v plezališčih destinacije Kranjska Gora, ki so opremljena s smermi vseh težavnostnih stopenj. Ta naravna oblika gibanja je navdušila že mnogo ljudi in bo gotovo tudi vas. Za učenje športno plezalnih tehnik z nami ne potrebujete plezalskega znanja, opremo pa vam zagotovimo mi.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 80 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

4a - 7c+

Trajanje

3 - 5 h

Višina smeri

10 - 35 m

Lokacija

Športna plezališča

Skupaj se odpravimo v eno imed  treh plezališč v destinaciji Kranjska Gora, ki je primerno vašim izkušnjam. Sledi krajši dostop od 5 min do 5 min, odvisno kam gremo. Vam obrazložimo vse kar se tiče opreme in varnosti ter vam pokažemo osnove gibanja v športnoplezalnih smereh. Zatem sledi vaše plezanje.

Prvo plezališče, po imenu URBASOVA SKALA. Je družinskega značaja z lažjimi smeri od ocene 4a do 7b+ s skupnim številom smeri 39. Nahaja se nad vasjo Dovje na nadmorski višini 800 m in je obrnjeno na jug in vzhod, tako da je možno plezanje od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Višina smeri se giblje med 12 in 30 m.

Drugo plezališče, po imenu VRŠIČ. Je tudi družinskega značaja v sicer bolj resnem gorskem okolju z povprečno težkimi smeri od ocene 4a do 7b s skupnim številom smeri 35. Nahaja se na desni strani prelaza Vršič na nadmorski višini 1600 m in je obrnjeno na vzhod. Plezanje je možno od pozne pomladi do zgodnje jeseni. Višina smeri se giblje med 18  in 100 m.

Tretje plazališče po imenu BVAŠČEVA SKALA. Je bolj resnega značaja za resne plezalce z težjimi smermi od ocene 5c+ do 7c+. Nahaja se nad vasjo Dovje na nadmorski višini 1000 m in je obrnjeno na jug, tako da je možno plezanje od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Višina smeri se giblje med 20 in 80 m.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 6. leta  dalje. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Če imate željo, da bi pridobili znanje varovanja in osnov plezanja v naravni skali, potem se nam pridružite na delavnici športnega plezanja.

Športno plezaje v plezališčih Kranjske Gore
Športno plezanje v plezališču Urbasova skala - Mojstrana.

Termini

Po dogovoru
Potrebna vsaj dvodnevna predhodna najava.

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športna oblačila, nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, plezalke, manjši nahrbtnik kamor gre pijača in prigrizek.

Tehnična oprema: plezalni pas, čelada.

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi razen plezalk. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

Cenik

1 oseba2 - 4 osebe 5 - 6 oseb
200 € / osebo100 € / osebo80 € / osebo

Posebne ugodnosti

 • 10 % popust na družine.
 • 10 % popust na udeležence, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 5 % popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
 • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport od nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana), stroški vodnika in darilna vrečka.

Galerija slik

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN ŽE DANES!

Poskrbite za aktivno preživljanje prostega časa. Nepozabna plezalna avantura nad Mojstrano vas pričakuje. Število prostih mest in razpoložljivih terminov je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.