Čez najdaljšo smer v Severni triglavski steni in na vrh Triglava


Dolga Nemška smer je najdaljša smer v Severni triglavski steni in se po 1300 m z zgornjo četrto težavnostno stopnjo s ponosom konča na vrhu Triglava. Iziv za vse, ki si želite prave avanture. Preplezajte navečjo alpsko steno vzhodne Evrope in ponosno stopite na vrh Triglava preko Kugyjeve police in zahodne triglavske stene.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 290 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

IV+

Višinska razlika

1300 m

Trajanje

1 dan

Višina

1300 m

Smer sodi v železni klasični izbor naših gora. Poteka večinoma v dobri skali in premore posamezna mesta prave četrte stopnje. Odlikujejo jo lepo razporejene težave po celotni smeri in slikovito ter izpostavljeno plezanje v zgornjem delu. Po Nemškem turncu smer nadaljuje po Zlatorogovih stezah na Nemški steber, ki se vije do Kugyjeve police, ki razmejuje Triglavski ledenik in Zahodno triglavsko planoto. V zadnjem delu bomo plezali po znameniti 60 m luski, ki nudi očarljive poglede v dolino. Iz Kugyjeve police se bomo preko zahodne triglavske stene povzpeli na severni greben in na vrh Triglava, lahko pa se vzpon zaključi na polici in se preko Kredarice sestopi v Krmo.

Turo bomo začeli na parkirišču pred Aljaževim domom (1015 m) in se preko poti čez Prag povzpeli do vznožja Stene, kjer je vstop tako v Slovensko kot tudi Nemško smer.

Po razcepu se bomo povzpeli na značilno šrbino in ves čas plezali po ali pa malo levo in desno od osrednjega stebra, vmes pa bom stopali na značilne pomole. Nasproti Nemškega gradu nas čaka značilna rumena stena z veliko razpoko, le ta pa nas pripelje do mesta, kjer imamo grad kot na dlani. Zadnji strmejši del nas nato pripelje do vpisne knjige, ki leži na Nemškem turncu. Naprej bomo sledili Nemški grapi. Po delu Zlatorogovih stez se bomo ponovno priključili osrednjemu stebru in mu ves čas sledili do izstopnega dela, kjer nas čaka znamenita 60 m luska in veličastni izstop iz nje. Težavnost zgornjega izstopnega dela bo ves čas v zgornji četrti težavnostni stopnji.

Po prvi varianti bomo izstopili direktno na Kugyjevo polico  (cca 2550 m ) od tam bomo prečili Triglavski ledenik, prišli do Triglavskega doma na Kredarici (2515 m) in sestopili v Krmo.   

Druga varianta je, da podaljšamo smer do vrha Triglava. Nadaljujemo izstop desno v smeri Plemenic  in pridemo na Zahodno triglavsko planoto. Iz nje se bomo po zahodni steni priplezali na severni greben ter nato naprej prav do vrha Triglava (2864 m). Tako bomo opravili z 1300 višinskimi metri plezanja.

Vodstvo je namenjeno odraslim. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Dva gosta se vodi samo v primeru, da sta že predhodno opravila vzpon v alpski steni višji od 500 m, v četrti težavnostni stopnji, ali imata plezalske izkušnje iz plezališč, kjer plezata smeri vsaj z oceno 5c.

Vodeni vzpon po Ferati Mojstrana
Vzpon z gorskim vodnikom v ferati Mojstrana
Vzpon z gorskim vodnikom v ferati Mojstrana

Termini

Po dogovoru
Potrebna vsaj enodnevna predhodna najava.

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, nahrbtnik vsaj 30 l,  kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, železna rezerva...).

Tehnična oprema: plezalni pas, čelada, 2x vponki z matico, 1x neskončna zanka v traku (v primeru, da nimate te opreme, jo priskrbimo mi), dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Cenik

1 oseba2 osebi
480 € / osebo290 € / osebo

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport z nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana) in stroški vodnika.

Posebne ugodnosti:

 • 10 % popust za družinske vzpone.
 • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 5 % popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
 • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Doplačila

 • Vzpon na vrh Triglava po zavarovani poti: 175 €
 • Vzpon na vrh Triglava preko zahodne stene in severnega grebena: 225 €
 • Spanje v koči in spust drugi dan: 300 €
 • Vzpon na vrh in spust drugi dan: 400 €

Galerija slik

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za pravo gorsko vodniško pustolovščino. Triglavska severna stena in Dolga Nemška smer vas pričakujeta v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih mest in terminov je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.