Z gorskih vodnikom čez Severno triglavski steno v zimskih razmerah


Podajte se v najmogočnejšo, najvišjo in najširšo slovensko steno – Severno triglavsko steno kar pozimi. Je tako mogočna, da se imenuje kar Stena z veliko začetnico. Slovenska smer je tudi v zimskih razmerah najlažja smer v Steni, a kljub navidezni lahkosti predstavlja pravo gorsko vodniško avaturo. 

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 295 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

II/III+

Višinska razlika

1300 m

Trajanje

1 dan

Višina smeri

800 m

Slovenska smer predstavlja najlažjo smer v Severni triglavski steni tudi v zimskem času in je lahko na seznamu želja vsakega gosta, ki si želi prave zimske gorsko vodniške avanture. Ocenjena je z zgornjo tretjo težavnostno stopnjo in visoka 800m. V izredno dobrih razmerah je smer tako zalita s snegom, da je večina le te pod snegom.

Slovenska smer spada med vzpone, ki jo zob časa ne more načeti. Tako predklasiko so plezali in vodili naši očetje in dedje. Med številnimi “Slovenskimi smermi “ po vsem svetu bo naša triglavska za vselej ohranila častno in spoštovano prvenstvo. Skupaj z Zlatorogovimi stezami (nadaljša smer, ki preči Steno) spada v poseben razred triglavskih klasik. Ne bo vas obremenjevala s preveliko težavnostjo, vendar se boste lahko predali doživljanju. Le - to pa je v osrčju naše najmogočnejše stene, sredi gigantskih stebrov, v globokih grapah, na očarljivih policah nad veličastnimi prepadi, izredno bogato.

Turo bomo začeli na parkirišču v Peričniku (720 m) ali pri Aljaževim domom (1015 m). Vse je odvisno od prevoznosti ceste v zimskem času. Nato se bomo preko poti čez Prag povzpeli do vznožja Stene, kjer je vstop.

Po razcepu bomo plezali po izrazitem širokem žlebu,  ki nas pripelje na Macesne. Od tam bomo v rahlem spustu navadol prečili v smeri Belih plati.

Preko znamenitih Belih plati se bomo povzpeli do Bučarjeve stene in že bomo v Slovenski grapi. Bele plati in Bučarjeva stena sta ob dobrih snežnih razmerah popolnoma zaliti s snegom, tako da nas ob trdih razmerah tukaj čaka pravo uživaško zimsko plezanje.

Od Slovesnke grape naprej nas čaka dostop do Prevčevega izstopa, ki je v zimskem času ozek žleb, ravno pravšnje nakolonine za neprezahtevno plezanje.

Izstop je na Triglavski ledenik (cca 2300 m ) od tam pa se bomo priključili poti za Cmirom lahko pa se vzpenmo do Kredarice in sestopimo v Krmo.  V primeru utrujenosti se lahko povzpnemo enako do Triglavskega doma na Kredarici  in tam prespimo in sestopimo naslednji dan oz. če načrtujete še vzpon do vrha Triglava je spanje v Triglavskem domu obvezno, da lahko opravimo umirjen vzpon naslednji dan.  

Vso tehnično opremo za plezanje vam priskrbimo mi.

Vodstvo je namenjeno odraslim. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Slovenska smer v Severni triglavski steni iin vzpon z gorskim vodnikom.
Vodeni vzpon po zimski Slovenski smeri v gorskim vodnikom, je pravo doživetje.
Vzpon z gorskim vodnikom po zimski Slovenski smeri v Triglavu.

Termini

Po dogovoru
Potrebna vsaj tedenska predhodna najava.

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge zimske gorniške hlače in rezervne vetrne hlače, najmanj štirje sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna oblačila, kapa, podkapa in  2 x rokavice), zimski gorniški čevlji kamor se lahko namesti avtomatske ali polavtomatske dereze, nahrbtnik vsaj 35 - 40 l,  kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v zimskem visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, železna rezerva...).

Tehnična oprema: plezalni pas, čelada, 2 x vponki z matico, 1 x neskončna zanka v traku,  dereze (priporočljivo polavtomatske ali avtomatske) 2 x plezalni cepin (v primeru, da nimate te opreme, jo priskrbimo mi).

Cenik

1 oseba2 osebi
490 € / osebo295 € / osebo

Posebne ugodnosti:

 • 10 % popust za družinske vzpone.
 • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 5 % popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
 • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport z nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana), stroški vodnika in darilo.

Doplačila (veljajo za eno ali dve osebi)

 • Spanje v zimski sobi pred vzponom (neprevozna cesta v Vrata): 200 €
 • Spanje v koči in spust drugi dan: 300 €
 • Vzpon na vrh in spust drugi dan: 400 €
 • Osnovni polpenzion zagotovljen s strani meteorologov v Triglavskem domu na Kredarici (cca 65 €).
 • Ostala hrana in pijača, ki ni vključena v polpenzion.

Galerija slik

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za pravo gorsko vodniško pustolovščino. Slovenska smer in Severna triglavska stena vasi pričakujeta v vsej svoji zimski čarobnosti Število razpoložljivih mest in terminov je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.