Podajte se v svet feratarstva na samostojen način, ko opravite tečaj feratanja ali na vodeni feratarski turi.


Spoznajte se z vedno bolj priljubljenim adrenalinskim športom, ki omogoča, da se tudi sami na varen način, preko opravljenega tečaja feratanja, spoprimete z skalno vertikalo. Tudi Slovenija se feratarsko razvija in nastaja vedno več novih sodobnih športnih ferat. Ponujamo pa vam tudi vodene ture z gorskimi vodniki po feratah in zavarovanih plezalnih poteh.


Ferata Mojstrana - dve atraktivni ferati v ostenju Grančišča

Za vse željne adrenalina sta nad prikupno vasico Mojstrana, v ostenju Grančišča, dve atraktivni športni ferati. Lažja Aljaževa pot - B in težja Pot Mojstranških veveric - C/D.

Poglej

Ferata Hvadnik - adrenalinska družinska ferata

Čaka vas zanimivo adrenalinsko doživetje v soteski potoka Hvadnik v Gozd Martuljku. Divja soteska s fantastičnim ambientom in prekrasnimi pogledi na Julijske Alpe.

Poglej

Ferata Jerm'n - najtežja ferata v Kranjski Gori

Ferata Jerm’n je namenjena pravim adrenalinskim navdušencem. Nova, najdrznešja, najbolj zračna in najtežja ferata v destinaciji Kranjska Gora vas ne bo pustila ravnodušnih.

Poglej

Ferata Dobršnik - v družbi slapov

Prijetna ohladitev v soteski Dobršnik, ki poteka v idiličnem okolju ob potoku, kjer bomo našli tudi 7 slapov – višina najvišjega znaša kar 22 metrov.

Poglej

Ferata Donnerkogel - športna ferata

Ferata je speljana v skali, kjer vas prečke in vertikala pripeljejo do znamenite lestve, ki daje tej ferati pečat in kjer se vam bodo zagotovo malo zatresle noge.

Poglej

Ferata degli Alleghesi - Civetta

Raj za alpiniste je nam dostopen preko ferate Alleghesi, ki je dolga 900 m in nas popelje na vrh slavne Civette, ki je pravi raj za navdušence vertikale.

Poglej

Hanzova pot na Malo Mojstrovko

Pridružite se nam na gorniški pustolovščini in preplezajte eno najstarejših zavarovanih poti v Julijskih Alpah, ki se začne na najvišje ležečem prelazu Vršič.

Poglej

Via Italiana in Slovenska pot - Mangart

Mangart vam nudi brez dvoma najdrznejšo in najbolj zračno ferato v Julijskih Alpah. Konča se na Mangartskem sedlu, naprej pa na vodi Slovenska zavarovana pot.

Poglej

Tabor feratanja Salzkammergut

Plezanje ferat v prekrasnem avanturističnem raju v Zgornji Avstriji. Plezali bomo tri dni na območju Salzkammerguta v okolici številnih jezer.

Poglej

Hanzova in Kopiščarjeva pot - Prisank

Drzni in divji zavarovani plezalni poti v severni steni Prisanka, ki sta bili zgrajeni že pred 2. svetovno vojno in sta si prislužili sloves najtežje klasične ferate.

Poglej

Ferata Cjajnik - greben Košute

Ferata vas ne bo pustila ravnodušnih, saj gre za moderno športno ferato v popolni vertikali, ki pripelje na vrh Cjajnika. Sestop bomo opravili po ferati ÖTK.

Poglej

Furlanova in Otmarjeva ferata - Gradiška tura

V Gradiški turi sta locirani dve razgledni ferati - Furlanova pot in Otmarjeva pot Ferati sta med seboj povezani in nam nudita plezanje od lažje do bolj zahtevne stopnje.

Poglej

Via normale in Via Amalia - Montaž

Pipanovo lestev je najlažja v Montažu in poteka v južni steni. V severni steni pa nas pričaka še bolj divja, a zavarovana plezalna pot Via Amalia.

Poglej

Ferata Češka koča - Kamniško-Savinjske Alpe

Zgrajena je bila že leta 2015. Spada med težje športne ferate, zato vas ne bo pustila na cedilu z občutki, kot tudi ne razgledi na dolino Ravenske Kočne in prepadne stene Grintovca.

Poglej

Kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.