Adrenalinsko avanturistični feratarski kamp v idilični okolici jezer Salzkammerguta


Plezanje ferat v prekrasnem avanturističnem raju v Zgornji Avstriji. Plezali bomo tri dni na območju Salzkammerguta, ki je čudovito področje v Avstriji, kjer je na dnu doline največje jezero Attersee oz. Kammersee in predstavlja pravi raj za plezanje ferat in ostalih avantur v gorah. Leta 1997 je bilo celo razglašeno za del Unescove svetovne dediščine.

Potrebna je predhodna rezervacija.

350 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

C/D

Višinska razlika

Do 1000 m

Trajanje

3 dni

Lokacija

Salzkammergut

Salzkammergut je območje v Avstriji, ki se razteza od mesta Salzburg in vzdolž severovzhodnih Alp do vrhov gorovja Dachstein. Salzkammergut v prevodu pomeni “solna dežela”,  Kammergut pa je nemška beseda za ozemlja, ki so jih imeli knezi Svetega rimskega cesarstva, v zgodnji moderni Avstriji, posebej ozemlja Habsburške monarhije. Rudnike soli v Salzkammergutu je od leta 1745 do 1850 upravljal cesarski Salzoberamt v Gmundnu. Regija pa ni sedaj poznana samo po rudnikih soli, ampak se je razvila v moderno gorniško, plezalno in pohodniško območje, ki nas preseneti s svojimi razgledi. 

Dežela na obali reke Traun ima številna ledeniška jezera in močvirja, gorovje Salzkammergut in sosednje gorovje Dachstein, Totes Gebirge in Zgornjeavstrijske Predalpe z izstopajočo goro Traunstein na vzhodu. Naše ferate se dvigajo nad Atterseejem, Mondseejem in Wolfganseejem.

DAN 1

Z zgodnjih jutranjih urah 7.00 se bomo odpeljali s kombijem do Mond in Atterseeja. Tam se bomo nad Mondseejem ogreli v ferati Drachenwand C/D, dolžine 560 m, ki ponuja prvovrstne poglede na jezero Mondsee. V pozno popoldnaskih urah, se bomo namestili v apartma in pripravili plan za naslednji dan.  

DAN 2

Sledil bo dolg feratarski dan, kjer se bomo lotili plezanja dveh ferat. V zgodnjih urah se bomo odpravili do jezera Attersee in se tam podali v najdaljšo in tudi zelo atraktivno ferato Attersee Mahdlgupf D, dožine 870 m. Ker bomo želeli izkoristiti dan se bomo po preplezani ferati podali še v čudovito divjo sotesko Postalmklamm, skozi katero poteka istoimenska ferata C/D, dolžine 530 m.  Utrujenost dolgemu plezalnemu dnevu bo na mestu in ob družabnem večeru bomo poizkušali nabrati novih moči za zadnji dan.

DAN 3

Iz solnograške se bomo zapeljali na področje Dachsteina, kjer se mogočne južne stene Torsteina, Mittlerspitze in Dachsteina (vsi so visoki nad 2900 m) bohotijo daleč naokoli. Idilična okolica z izvrstnimi pogledi kar vabi v svoje osrčje. Področje je v zimskem času poznano tudi kot smučarsko središče nedaleč stran od Schladminga, v poletnem času pa ledenik nudi zatočišče tekačem na smučeh.

V južni steni Dachsteina (2996 m) se nahaja ferata Anna C/D, dolžine 500m, ki jo bomo preplezali, na koncu pa bo sledil zaključek na koči Südwandhutte s pivom in lokalnimi dobrotami.

Tabor feratanja Salzkammergut ferata Postalmkalmm
Feratarski tabor z gorskim vodnikom Salzkammergut
Tabor feratanja v Avstriji ferata Attersee

Termini

TerminiRažpoložljivost
4.-6.6.2023Še 6 prostih mest

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno – gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana, ostala oprema, potrebna za varno gibanje v feratah (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, …) in ostala oprema, potrebna za večdnevno bivanje.

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice, popkovina in ostala oprema potrebna za ferataje.

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

Cenik

Vsaj 5 oseb
350 € / osebo

Posebne ugodnosti

 • 10 % popust na družine.
 • 10 % popust na udeležence, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 5 % popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred taborom.
 • Popusti se med seboj ne seštevajo..

Vključeno v ceno

Prevoz, organizacija in vodenje, stroški vodnika, izposoja ferata opreme in ostale tehnične opreme (popkovine, itd.) in darilo.

Doplačila:

 •  Spanje
 •  Ostali stroški, ki so povezni s posameznikom (prehrana, ostala oprema, osebna oprema, itd.).

Galerija slik

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Pridružite se nepozabni večdnevni feratarski avanturi. Feratarski kamp Salzkammergut vas bo zasvojil s plezanjem ferat. Število razpoložljivih terminov in prostih mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.