Adrenalinsko avanturistični feratarski kamp v idilični okolici jezer Salzkammerguta


Plezanje ferat v prekrasnem avanturističnem raju v Zgornji Avstriji. Plezali bomo dva dni na območju Salzkammerguta, ki je čudovito področje v Avstriji, kjer je na dnu doline največje jezero Attersee oz. Kammersee in predstavlja pravi raj za plezanje ferat in ostalih avantur v gorah. Leta 1997 je bilo celo razglašeno za del Unescove svetovne dediščine.

Potrebna je predhodna rezervacija.

220 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

C/D

Višinska razlika

Do 1000 m

Trajanje

2 dneva

Lokacija

Salzkammergut

Salzkammergut je območje v Avstriji, ki se razteza od mesta Salzburg in vzdolž severovzhodnih Alp do vrhov gorovja Dachstein. Salzkammergut v prevodu pomeni “solna dežela”,  Kammergut pa je nemška beseda za ozemlja, ki so jih imeli knezi Svetega rimskega cesarstva, v zgodnji moderni Avstriji, posebej ozemlja Habsburške monarhije. Rudnike soli v Salzkammergutu je od leta 1745 do 1850 upravljal cesarski Salzoberamt v Gmundnu. Regija pa ni sedaj poznana samo po rudnikih soli, ampak se je razvila v moderno gorniško, plezalno in pohodniško območje, ki nas preseneti s svojimi razgledi. 

DAN 1

Z zgodnjih jutranjih urah 6.00 se bomo odpeljali s kombijem do planine Postalm in se tam spustili do čudovite divje soteske Postalmklamm, skozi katero poteka istoimenska ferata C/D, dolžine 530 m. Divjost soteske nas ne bo pustila ravnodušne. Sledil bo spust s kombijem do Mondseeja, kjer bom preplezali še ferato Drachenwand C/D, dolžine 560 m. V pozno popoldanskih urah, se bomo namestili v apartma in pripravili plan za naslednji dan.

DAN 2

Sledil bo še en navdušujoč feratarski dan.  V zgodnjih urah se bomo odpravili do jezera Attersee in se tam podali v najdaljšo in tudi zelo atraktivno ferato Attersee Mahdlgupf D, dožine 870 m, ki ima tudi odlične poglede na istoimensko jezero. Sledila bo še obvezna analiza našega feratarskega kampa, če bo čas dopuščal tudi skok v jezero, potem  pa se bomo poslovili od solongraške in se odpravli nazaj proti Mojstrani.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 15. leta dalje. Vodena tura se začne na dani termin, z našim prevozom s štarotm iz Mojstrane. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Tabor feratanja Salzkammergut ferata Postalmkalmm
Feratarski tabor z gorskim vodnikom Salzkammergut
Tabor feratanja v Avstriji ferata Attersee

Termini

TerminiRažpoložljivost
13.-14.9.2024Še 6 prostih mest

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno – gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana, ostala oprema, potrebna za varno gibanje v feratah (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, …) in ostala oprema, potrebna za večdnevno bivanje.

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice, popkovina in ostala oprema potrebna za ferataje.

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

Cenik

Vsaj 5 oseb
220 € / osebo

Posebne ugodnosti

 • 10 % popust na družine.
 • 10 % popust na udeležence, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 5 % popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred taborom.
 • Popusti se med seboj ne seštevajo..

Vključeno v ceno

Prevoz, organizacija in vodenje, stroški vodnika, izposoja ferata opreme in ostale tehnične opreme (popkovine, itd.) in darilo.

Doplačila:

 •  Spanje
 •  Ostali stroški, ki so povezni s posameznikom (prehrana, ostala oprema, osebna oprema, itd.).

Rezervacije nastanitev opravimo mi.

Galerija slik

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Pridružite se nepozabni večdnevni feratarski avanturi. Feratarski kamp Salzkammergut vas bo zasvojil s plezanjem ferat. Število razpoložljivih terminov in prostih mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.