Podajte se v čudoviti svet zasneženih gora samostojno, skrbno in varno


Tiha in zasnežena zimska pokrajina slovenskih gora nas kar vabi v svoje osrčje. Da čim bolj zmanjšamo možnost uresničitve neugodnih scenarijev, kjer gre za prisotnost človeškega neznanja uporabe opreme, tehnike, taktike in pravilne presoje, vas vabimo na zimski tečaj varnega gibanja v gorah.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 85 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

Lahka,
zahtevna

Višinska razlika

Do
800 m

Trajanje

1 dan

Lokacija

Julijske Alpe

Pri zimskem udejstvovanju v gorah je možnih več scenarijev, do katerih lahko pride zaradi našega neznanja, in sicer od tega da nas odnese plaz, da se nam dereza zapne za hlačnici in začnemo drseti po snežišču, da izgubimo cepin, mi pa moramo priti na varno mesto, do tega da smo precenili svoje sposobnosti in še in še, zato vas preko tečaja želimo popeljati v varni samostojni svet obiskovanja gora.

Zimske tečaje varnega gibanja v gorah izvajamo v bodisi na Vršiču bodisi na drugi primerni lokacij,  (Karavanke...),  ki je v danih snežno plazovnih razmerah najbolj varna za gibanje. Izbiramo najboljše terene, ki omgočajo kvaliteni didaktični pristop.

Skupinski tečaji se izvajajo za vikende. Na vašo željo lahko izvedemo tudi privatni tečaj med tednom na vaši željeni lokaciji.

Izvajamo tako enodnevne kot tudi dvodnevne tečaje. Pri dvodnevnem tečaju dodamo drugi dan še dodatno zimsko turo, kjer ponovimo osvojena znanja, tako da je gorniška izkušnja še toliko plemenitejša.

VSEBINA

 • Osnove varnega gibanja.
 • Tehnika in taktika hoje in vzpone ter sestopa.
 • Nevarnosti v gorah. 
 • Priprava na turo.
 • Plazovna oprema.
 • Preizkusi stabilnosti snežne oddeje.
 • Prikaz reševanja izpod plazov.

V primeru, da želite vaše znanje zimskega gorništva nadgraditi še na višji nivo se nam lahko pridružite na Nadaljevalnem zimskem tečaju varnega gibanja v gorah.

TRAJANJE

 • Enodnevni tečaji trajajo en dan v vikendu od cca 7.00 ure do cca 17.00 ure.
 • Dvodnevni  v soboto in nedeljo. Oba dneva od cca 7.00 ure do cca 17.00 ure. Prvi dan je bolj tehnične narave. Drugi dan ponavljanje vsebin na dodatni turi.

Za tečaj je potrebna zimska gorniška oprema, kot so čelada,  dereze, pohodi cepin (dolžine nad 50 cm) in plazovni trojček (plazovna žolna, sonda in lopata). Če zimske opreme nimate,  vam jo posodimo mi brezplačno.

Tečaj je namenjen odraslim in otrokom od 15. leta

 

 

 

Ustavljenje s cepinom na zimskem tečaju varnega gibanja v gorah
Taktika in tehnika hoje na zimskem tečaju varno v gore
Prikaz profila snežne odeje na začetnem zimskem tečaju varno v gore
Podajte se v čudoviti svet zasneženih gora samostojno, skrbno in varno in se udeležite začetneg azimskega tečaja varnega gibanja v gorah

Termini

DatumEnodnevniDvodnevni
9.12.2023Še 5 prostih mest
10.12.2023Še 7 prostih mest
23.12.2023Še 7 prostih mest
6.-7.1.2024Še 7 prostih mest
13.1.2024Še 7 prostih mest
28.1.2024Še 7 prostih mest
3.2.2024Še 7 prostih mest
17.-18.2.2024Še 7 prostih mest
25.2.2024Še 7 prostih mest

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge zimske gorniške hlače in rezervne vetrne hlače, najmanj štirje sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna oblačila, kapa, podkapa in  2 x rokavice), zimski gorniški čevlji kamor se lahko namesti avtomatske, polavtomatske ali klasične dereze, nahrbtnik vsaj 30 - 35 l,  kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v zimskem visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, železna rezerva...).

Tehnična oprema:  čelada, dereze (priporočljivo polavtomatske ali avtomatske) pohodni cepin dožine vaj 50 cm, plazovni trojček (žolna, lopata sonda). V primeru, da nimate te opreme, jo brezplačno priskrbimo mi.

Cenik

Enodnevni Dvodnevni
85 € / osebo175 € / osebo

Posebne ugodnosti

 • 10 % popust na družine (starš + otrok do 18. leta).
 • 15 % popust na družine (3 člani - otroci do 18. leta).
 • 10 % popust na udeležence, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 5 % popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred tečajem.
 • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje,  izposojo tehnične opreme (čelada, dereze, cepin, plazovni trojček), transport (iz Mojstrane), stroške vodnika in darilo.

Galerija slik

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Video predstavitev

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za aktivno preživljanje prostega časa. Podajte se v zasneženi svet s poklicnim gorskim vodnikom in pridobite potrebna znanja za lastno udejstvovanje. Število prostih mest in razpoložljivih terminov je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.