Dve atraktivni ferati s čudovitimi razgledi na Vipavsko dolino


Nad Vipavsko dolino se vzpenja skalnata vzpetina Gradiška tura (739 m), kjer sta locirani dve razgledni ferati - Furlanova pot in Otmarjeva pot. Obe nas kar čakata, da ju pridemo preplezat. Ferati sta med seboj povezani in nam nudita plezanje od lažje do bolj zahtevne stopnje.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 90 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

B
C

Višinska razlika

145 m
235 m

Trajanje

2 - 2,5 h
4 - 5 h

Dolžina

200 m
450 m

Prva ferata, po imenu FURLANOVA POT, je bila postavljena že daljnega leta 1969 in je nasploh ena prvih ferat pri nas. Postavili so jo na pobudo Otmarja Černilogarja in sicer v spomin na Frica Furlana, ki se je smrtno ponesrečil v steni Gradiške ture. Plezalni del Furlanove ferate je 145 višinskih metrov, ocena težavnosti pa B. Kljub oceni B je ne smemo podcenjevati, saj je kar na prepihu. Ko priplezamo na vrh Trikota, se spustimo približno 50 višinskih metrov, da pridemo do naslednje Otmarjeve ferate.

Druga ferata, po imenu OTMARJEVA POT, je poimenovana po gospodu, ki je bil pobudnik za izgradnjo Fulanove ferate. Začetek je najtežji in prvih 50 višinskih metrov je rahlo previsnih in v prečnici ter navpičnici. Za to ferato potrebujete dovolj fizične moči in tehnike. Ima kar 235 m višinske razlike in je ocenjena s težavnostjo C. Na vrhu nas čaka krasen razgled na Vipavsko dolino. 

Vodena tura se lehko opravi v različnih kombinacijah, bodisi samo ena ali druga ali pa kombinacija obeh.

Za ferato priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem. V kolikor lastne opreme nimate, si jo lahko izposodite tudi v naši agenciji.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 12 leta naprej.  Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.


Termini

Privatna vodenja po dogovoru
Potrebna vsaj dvodnevna predhodna najava.

Organizirana skupinska vodenja:


Skupinska vodenja

Vodenje poteka po Otmarjevi poti.

Organizirana skupinska vodenja so odprte narave. Namenjena so indvidiualnim udeležencem ali manjšim skupinam (ki bi se pridružile ostalim).

Pogoj za izpeljavo vodenja je minimalno število 3 udeležencev. V skupini ne more biti več kot 6 oseb.


Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...).

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice, dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

Cenik privat vodenja

FerataVsaj 3 osebe 4 - 6 oseb
Furlanova ali Otmarjeva115 € / osebo90 € / osebo
Kombinacija obeh140 € / osebo120 € / osebo

Cenik skupinsko vodenje Otmarjeva
115 € / osebo v primeru 3 oseb
90 € / osebo v primeru 4 - 6 oseb

Posebne ugodnosti:

  • 10 % popust za družinske vzpone.
  • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
  • 5 % popust ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport od nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana), stroški vodnika in darilo.

Galerija slik

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za aktivno preživljanje prostega časa. Atraktivni športni ferati nad prikupno Vipavsko dolino vas pričakujeta v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.