Osvojite Triglav po zahtevnih zavarovanih poteh iz doline Vrat


Triglav je simbol slovenstva zato se nanj velja povzpeti po eni izmed treh zavarovanih poti iz čudovite doline Vrata. Tominškova pot, pot čez Prag in Bambergova pot čez Plemenice so pravi iziv za tiste, ki si želite več drznosti.  Ob vzponu na vrh vas bo ves čas spremljala tudi mogočna Severna triglavska stena. Za vzpon si lahko rezervirate gorskega vodnika, ki bo na razpolago samo za vas.

 

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 235 € /osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

B/C

Višinska razlika

1850 m

Trajanje

2 dneva

Plezalni del

800 m

Iz fantastične doline Vrata, kjer stoji Aljažev dom (1015 m) in ki se zaključuje z najvišjo in najširšo steno v vzhodni AlpahSeverno triglavsko steno, potekajo najbolj drzne zavarovane poti na vrh Triglava  (2864 m). Levo, začenši v pobočjih Cmira se do Triglavskega ledenika dviguje Tominškova pot. Desno od nje, nekje v sredi se povzpne pot čez Prag, ki je najlažja. Najtežja pot Bambergova pot pa se pne od sedla Luknja po severozahodnem grebenu čez Plemenice. Ker so poti zahtevne in dolge priporočamo dvodnevni vzpon.

Najlažja je POT ČEZ PRAG, kjer do Triglavskega doma na Kredarici (2515 m) premagamo 1500 višinskih metrov. Pot je ocenjena na  B težavnosti, plezalnega dela ima za 800 m.  Poteka po levi strani mogočen severne stene in je najbolj naravni prehod na Triglavski ledenik. Na poti bomo premagali pet značilnih plezalnih pragov, zato tudi tako ime poti. V zadnji tretjini poteka po Triglavskih podih, na koncu pa nas čaka še zadnji plezalni del pod Triglavskim domom.

Srednje težavnosti, a z večjo izpostavljenostjo je TOMINŠKOVA POT, kjer ravno tako premagamo 1500 višinskih metrov do Triglavskega doma. Pot je ocenjena na B težavnosti, plezalnega dela ima za 650 m. Pod Begunjskim vrhom se pot priključi poti čez Prag in po njej bomo nadaljevali do Triglavskega doma (2515 m).

Najtežja je BAMBERGOVA POT, kjer vmes ni koče in se moramo povzpeti direktno na vrh in premagati 1850 višinskih metrov. Pot je ocenjena na C težavnosti, plezalnega dela ima za 600 m. Prične se na sedlu Luknja (1758 m) in sledi severozahodnemu grebenu do Zahodne triglavske planote, pod katero 'biva' znamenita Sfinga. Od planote se pne čez zahodno steno na vrh Očaka. Če hočemo prespati v koči se moramo spustiti še do Triglavskega doma.

V primeru lepega vremena  bo prvi dan vzpon potekal iz doline Vrat (1015 m) do Triglavskega doma na Kredarici (2515 m). Naslednji dan bo sledil vzpon na vrh Očaka, nazaj do Triglavskega doma is sestop v dolino. V primeru slabšega vremena drugi dan, se vzpon na vrh lahko opravi že prvi dan in se naslednji dan samo še sestopi nazaj v dolino.

TRAJANJE Pot čez Prag in Tominškova pot

 • DAN 1: Vrata (1015 m ) – Triglavski dom (2515 m);  6 - 8 h hoje in 1500 vm.
 • DAN 2: Triglavski dom (2515 m) – vrh Triglava (2864 m) in nazaj v dolino Krme (980 m); 3 - 4 h in 35o vm od doma na vrh in nazaj in še 3 - 5 h hoje nazaj v dolino.
 • Sestopili bomo v dolino Krme, saj je za goste to lažje.

TRAJANJE Bambergova pot

 • DAN 1: Vrata (1015 m ) – Triglav (2864 m) - Triglavski dom (2515 m);  10 - 12 h hoje in 1850 vm.
 • DAN 2: Triglavski dom (2515 m)  in nazaj v dolino Krme (980 m); 4 - 4 h in 35o vm od doma na vrh in nazaj in še 3 - 5 h hoje nazaj v dolino.
 • Sestopili bomo v dolino Krme, saj je za goste to lažje.

Enodnevni vzpon: priporočamo samo v primeru, da ste dobro fizično pripravljeni. Na lestvici vaše sposobnosti od 1 do 5 morate dosegati 5, še bolje 6. Vzpon traja od 12 do 16 h. Premagati je potrebno 1900 vm.

Dvodnevni vzpon:  (naše priporočilo), saj boste na vzponu lahko neizmerno uživali, kajti na voljo boste imeli dovolj časa za opazovanje okolice, počitke in ostalo.

Vsi sestopi se opravijo po njalažji poti ali čez Prag v Vrata ali v Krmo. 

Za zavarovano pot priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem. Če nimate svojega boste naš set prejeli ob pričetku vzpona.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 9. leta. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.


Termini

Po dogovoru
Potrebna vsaj dvodnevna predhodna najava.

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...).

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice (v primeru, da nimate lastnih, jih priskrbimo mi), dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Cenik

Triglav1 oseba2 osebi3 osebe4 osebe
Enodnevni vzpon400 € / osebo300 € / osebo250 € / osebo235 € / osebo
Dvodnevni vzpon750 € / osebo 425 € / osebo350 / osebo300 € / osebo

Posebne ugodnosti:

 • 10 % popust za družinske vzpone.
 • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 5 % popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
 • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport z nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana),  stroški vodnika in darilo.

Doplačila

 • Polpenzion v Triglavskem domu na Kredarici (cca 60 €) za nečlane Planinske zveze Slovenije.
 • Ostala hrana in pijača, ki ni vključena v polpenzion.
 • Specialne želje kot je naprimer sestop po nenajlažji poti: cca 75 €

Rezervacije koč opravimo mi.

Galerija slik

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za to da postanete prava Slovenka in Slovenec. Triglav vas pričakuje v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih terminov in mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.