Najdrznešja ferata v destinaciji Kranjska Gora


Ferata Jerm’n je namenjena pravim adrenalinskim navdušencem. Nova, najdrznešja, najbolj zračna in najtežja ferata v destinaciji Kranjska Gora vas ne bo pustila ravnodušnih. Vertikalnost ferate in prekrasni pogledi na Martuljkovo skupino so njene najboljše odlike.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 80 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

D/E

Višinska razlika

180 m

Trajanje

2 - 3 h

Dolžina

220 m

V Gozd Martuljku, ob hotelu in kampu Špik, v stenah nad kampom zagledate zanimiv slap Jerman, ki mu domačini pravijo Jerm’n.

Ferata je dolga je 220 m in premaga višinsko razliko 180 m, ocenjena pa je z oceno težavnosti D/E. Vzpon po tej ferati zahteva predhodno tehnično feratarsko znanje in večjo fizično moč.

Na vodeni turi smo dodatno varovani z vodniško vrvjo.  Plezamo ob slapu in preko atraktivnih mostičkov dvakrat prečimo njegovo strugo.  Ves čas se nam na eni strani odpira pogled na vrhove Martuljške skupine, na drugi strani pa je divja soteska Jerm'n, po kateri se vzpenjamo.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 12. leta oziroma višine 150 cm dalje, saj je ferata fizično naporna.  Vodeno turo začnemo po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Posamezen gorski vodnik lahko vodi maksimalno 3 osebe. Za skupine z več kot 3 osebami se potrebuje dodatnega gorskega vodnika, ki se ga zaračuna po veljavnem ceniku, glede na število oseb, ki jih vodi.

Vodeni vzpon po ferati Jerm'n
Vzpon z gorskim vodnikom v ferati Jerm'n

Termini

Privatno vodenje po dogovoru
Potrebna vsaj dvodnevna predhodna najava.

Organizirana skupinska vodenja:


Skupinska vodenja

Organizirana skupinska vodenja so odprte narave. Namenjena so indvidiualnim udeležencem ali manjšim skupinam (ki bi se pridružile ostalim).

Pogoj za izpeljavo vodenja je minimalno število 3 udeležencev. V skupini ne more biti več kot 3 osebe.

Termini so popoldanski: začetek ob 16.30 uri (končno uro določimo 3 dni pred izvedbo).


Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športna oblačila, nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), manjši nahrbtnik kamor gre pijača in prigrizek.

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice. V primeru, da tehnične opreme nimate, vam jo priskrbimo mi.

Cenik

1 oseba 2 osebi 3 osebe
160 € / osebo 100 € / osebo 90 € / osebo

Skupinsko vodenje
90€ / osebo

Posebne ugodnosti:

  • 10 % popust na udeležence, ki so že sodelovali v naših programih.
  • 10 % popust na družine.
  • 5 % popust ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Družinske cene so za starše in otroke do dopolnjenega 18. leta starosti.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport od nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana), stroški vodnika in darilo-

 

 

Galerija slik

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Video predstavitev

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za aktivno preživljanje prostega časa. Drzna športna ferata Jerm'n nad Gozd Martuljkom vas pričakuje v vsej svoji čudovitosti. Za vašo varnost bo poskrbel gorski vodnik, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.