Na najvišji vrh Slovenije s skupino in prijetno družbo iz doline Krme


Si želite osvojiti najvišji slovenski vrh?  Odgovor je vsekakor da. Triglav je vsemogočna gora, ki leži v osrčju Triglavskega narodnega parka. Je simbol slovenstva ponaša pa se tudi z največjo slovensko steno. Vzponi so vodeni s poklicnimi gorskimi vodniki.

Potrebna je predhodna rezervacija.

290 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

B

Višinska razlika

1850 m

Trajanje

Dva dneva

Plezalni del

350 m

Najlažji vzpon na Triglav (2864 m) je iz doline Krme. Vseeno je potrebno premagati približno 1900 višinskih metrov, a je od tega smo 350 višinskih metrov zavarovane plezalne poti. Zato, da boste imeli čas uživati bomo opravili dvodnevni vzpon.

Od konca junija do sredine septembra ponujamo vodene vzpone na Triglav v skupinah. Odhodi so vsako nedeljo/ponedeljek in sredo/četrtek. Lahko si izberete tudi svoj termin v okviru privatnih vodenj na Triglav.

Če želite privarčevati se lahko pridružite skupinskim odhodom. Naše izhodišče bo v dolini Krme, kamor se bomo naslednji dan tudi vrnili. Če vreme dopušča bomo že prvi dan opravil vzpon na vrh Triglava (2864m), v nasprotnem primeru bomo to opravili naslednji dan. Od Triglavskega doma na Kredarici (2515 m) na vrh Triglava in nazaj vodi zavarovana plezalna pot. Ker se na pot odpravljate z vodnikom bo za vašo varnost pri vzponu poskrbljeno kar dvojno: z vrvjo in samovarovalnim kompletom.

TRAJANJE

DAN 1: Krma (980 m ) – Triglavski dom (2515 m);  5 - 7 h hoje in 1500 vm.

DAN 2: Triglavski dom (2515 m) – vrh Triglava (2864 m) in nazaj v dolino (Krme 980 m); 2 - 4 h in 35o vm od doma na vrh in nazaj in še 3 - 5 h hoje nazaj v dolino.

Za zavarovano pot priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem. Če nimate svojega boste naš set prejeli v Triglavskem domu na Kredarici.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 9. leta. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Triglavski dom na Kredarici, kjer prespimo pri vodenem vzponu na Triglav.
Vzpon z gorskim vodnikom na Triglav v skupini.

Termini

Po dogovoru
Od konca junija do konca septembra ponujamo vodene vzpone na Triglav v skupinah. Odhodi so vsako nedeljo/ponedeljek in sredo/četrtek.

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...).

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice (v primeru, da nimate lastnih, jih priskrbimo mi), dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Cenik

Vsaj 3 osebe
290 € / osebo

Posebne ugodnosti:

  • 10 % popust za družinske vzpone.
  • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
  • 5% popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport z nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana),  stroški vodnika in darilo.

Vodeni vzpon se izvede v primeru prijave vsaj 3 oseb (skupina).

V primeru 1 ali 2 oseb, veljajo cene za privatno vodenje.

Doplačila

  • Polpenzion v Triglavskem domu na Kredarici (cca 50 €) za nečlane Planinske zveze Slovenije.
  • Ostala hrana in pijača, ki ni vključena v polpenzion.

Rezervacije koč opravimo mi.

Galerija slik

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Video predstavitev

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za to da postanete prava Slovenka in Slovenec. Triglav vas pričakuje v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih terminov in mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.