Z gorskim vodnikom čez mogočno Severno triglavsko steno


Si želite preplezati Severno triglavsko steno? Preplezajte jo po najlažji smeri - Slovenski smeri. Odkrijte skrivnostne kotičke najmogočnješe slovenske stene, ki je tako mogočna, da se imenuje kar Stena z veliko začetnico. Slovenska smer je tudi prva smer, ki je bila preplezana v triglavski steni že v 19 stoletju.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 245 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

II/III+

Višinska razlika

1300 m

Trajanje

1 dan

Višina smeri

800 m

Slovenska smer predstavlja najlažjo smer v Severni triglavski steni in je lahko na seznamu želja vsakega gosta, ki se želi prepelzati Steno. Ocenjena je z zgornjo tretjo težavnostno stopnjo in visoka 800m.

Slovenska smer spada med vzpone, ki jo zob časa ne more načeti. Tako predklasiko so plezali in vodili naši očetje in dedje. Med številnimi “Slovenskimi smermi “ po vsem svetu bo naša triglavska za vselej ohranila častno in spoštovano prvenstvo. Skupaj z Zlatorogovimi stezami (nadaljša smer, ki preči Steno) spada v poseben razred triglavskih klasik. Ne bo vas obremenjevala s preveliko težavnostjo, vendar se boste lahko predali doživljanju. Le - to pa je v osrčju naše najmogočnejše stene, sredi gigantskih stebrov, v globokih grapah, na očarljivih policah nad veličastnimi prepadi, izredno bogato.

Turo bomo začeli na parkirišču pred Aljaževim domom (1015 m) in se preko poti čez Prag povzpeli do vznožja Stene, kjer je vstop tako v Slovensko kot tudi Nemško smer.

Po razcepu bomo plezali po skalenem stebru, ki nas pripelje na stičišče bolj krušljive variante čez Macesne. Preko znamenitih Belih plati se bomo povzpeli do Bučarjeve stene in že bomo v Slovenski grapi. V zgodnjem poletju je tukaj še sneg, tako da se bomo poslužili derez in cepina, proti koncu poletja pa je grapa kopna. Na vrhu grape se levo izstopi po znameniti grapi  - Prevčev izstop, druga možnost pa je izstop po znameniti prepišni Frelihovi polici.

Izstop je na Triglavski ledenik (cca 2300 m ) od tam pa se bomo priključili poti čez Prag in po njej sestopili v Vrata. V primeru utrujenosti se lahko povzpnemo tudi do Triglavskega doma na Kredarici in sestopimo v Krmo. 

Vso tehnično opremo za plezanje vam priskrbimo mi.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 10. leta. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

V pričakovanju vodenega vzpona če Severno triglavsko steno.
Vodeni vzpon z gorskim vodnikom čez Slovensko smer
Frelihova prečnica v Slovenski smeri v Triglavu, kjer opravimo vodeni vzpon.

Termini

Privat - po dogovoruSkupina - Outdoor festival Mojstrana
Potrebna vsaj tedenska predhodna najava. 15.6.2024: ČAKALNA VRSTA

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, nahrbtnik vsaj 30 l,  kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, železna rezerva...).

Tehnična oprema: plezalni pas, čelada, 2x vponki z matico, 1x neskončna zanka v traku (v primeru, da nimate te opreme, jo priskrbimo mi), dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).


Cenik skupinska vodenja - min 2 osebi

Cenik - privat

1 oseba2 osebi
390 € / osebo245 € / osebo

Posebne ugodnosti:

 • 10 % popust za družinske vzpone.
 • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 5 % popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
 • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport z nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana) in stroški vodnika.

Cena je na osebo.

Doplačila (veljajo za eno ali dve osebi)

 • Vzpon na vrh Triglava po zavarovani poti: 175 €
 • Vzpon na vrh Triglava preko zahodne stene in severnega grebena: 225 €
 • Spanje v koči in spust drugi dan: 300 €
 • Vzpon na vrh in spust drugi dan: 400 €

Galerija slik

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Video predstavitev

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za pravo gorsko vodniško pustolovščino. Slovenska smer in Severna triglavska stena vasi pričakujeta v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih mest in terminov je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.