Pustolovščina na eni izmed najstarejših zavarovanih poti v Julijskih Alpah


Pridružite se nam na gorniški pustolovščini in preplezajte eno najstarejših zavarovanih poti v destinaciji Kranjska Gora, ki se začne na najvišje ležečem prelazu Vršič (1611 m) in vas pripelje na vrh Male Mojstrovke (2332 m). Tu boste doživeli čudovite razglede na Julijske Alpe.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 130 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

B/C

Višinska razlika

720 m

Trajanje

3 - 5 h

Dolžina

850 m

Pot se začne na prelazu Vršič (1611 m) in nas preko sedla pod Robičjem pripelje na severno stran Male Mojstrovke (2332 m). Od tam nam pogled uide na značilno, proti desni usmerjeno polico, kjer gre spodnji del zavarovane poti in je dobro zavarovan z jeklenicami in skobami. V zgornjem delu poti smo v bolj odprti steni, zaključni del pa nas po sistemu polic pripelje desno na greben do vrha Nad Šitom glava (2085 m). Vrhnja piramida je pretežno nezavarovana z jeklenicami, nam pa postreže s prekrasnim grebenskim plezanjem, ki nas pripelje  na vrh Male Mojstrovke. Po gruščnati poti sestopimo na južno stran, do sedla Vratca (1985 m), od tam pa po melišču nazaj na Vršiško cesto.

Za zavarovano pot priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem. V kolikor lastne opreme nimate, si jo lahko izposodite tudi v naši agenciji.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 10. leta dlje. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Vodeni vzpon po Hanzovi zavarovani poti na Malo Mojstrovko
Vzpon z gorskim vodnikom na Malo Mojstrovko

Termini

DatumRazpoložljivost
Po dogovoruRezervacija vsaj 2 dneva v naprej

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...).

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice, dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

Cenik

1 oseba2 osebi3 osebe4 osebe
300 € / osebo160 € / osebo140 € / osebo100 € / osebo

Posebne ugodnosti:

  • 10 % popust za družinske vzpone.
  • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
  • 5 % popust ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport od nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana) stroški vodnika in darilo.

Galerija slik

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Video predstavitev

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za nepozabno gorniško pustolovščino. Atraktivna zavarovana pot na vrh Male Mojstrovke vas pričakuje v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih terminov je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.