Adrenalinska športna ferata s 40-metrsko visečo lestvijo


Športna ferata Intersport na Großer Donnerkogel vas po daljšem plezanju pripelje na enega najlepših razgledov daleč naokoli. Ferata je speljana v skali, kjer vas prečke in vertikala pripeljejo do znamenite lestve, ki daje tej ferati pečat in kjer se vam bodo zagotovo malo zatresle noge. Na vrhu se odpre razgled na okolico Dachsteina in ostale vrhove.

Potrebna je predhodna rezervacija.

125 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

C/D

Višinska razlika

470 m

Trajanje

6 - 8 h

Dolžina

650 m

Odlična, športno-feratatska klasika na zahodni strani Dachsteina (2995 m). Vrhunec je 40-metrska velikanska lestev, po kateri prečkamo globoko sotesko. V štirih zelo različnih stopnjah se po ferati na Intersport Donnerkogel povzpnemo na Großer Donnerkogel (2054m). Ta ferata je eden najbolj kontroverznih projektov v regiji v Avstriji.

Turo pričnemo v vasici Gosau, na meji med avstrijsko salzburško in zgornjo Avstrijo, do katere je cca 2 uri vožnje iz Mojstrane. S parkirišča pri jezeru Gosau se bomo z godnolo povzpeli do koče Gablonzer (1522 m),  kjer bomo pričeli turo. Začeli bomo s plezanjem v severozahodni steni malega Donnerkogla in se po dolgi prečki prvič soočili s težkim mestom. Po njem bomo pripelezli na predvrh malega Donnerkogla. Od tam bomo ob lažjem plezanju, kjer se tudi malo spustimo, dosegli šrbino, kjer nas čaka znamenita 40-metrska lestev. Adrenalin nam bo stekel po žilah. Adrenalin se bo nadaljeval ob plezanju lepega grebena velikega Donnerkogla, ki nas bo pripeljal na vrh. Sestopili bomo po normalni (lahki) poti do zgodnje postaje gondole Gosaukammbahn.

Za ferato priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas, samovarovalni sistem in popkovino.  V kolikor lastne opreme nimate, si jo lahko izposodite tudi v naši agenciji.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 15. leta dalje. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Vodeni vzpon po ferati Intersport Donnerkogel
Vzpon z gorskim vodnikom v ferati Intersport na Großer Donnerkogel

Termini

TerminProsta mesta
5.6.2024ČAKALNA VRSTA
30.6.20241 prosto mesto
23.7.2024ČAKALNA VRSTA
6.8.2024 - torek6 prostih mest

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...).

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice, dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

Cenik

Vsaj 4 osebe
125 € / osebo

Posebne ugodnosti:

  • 10 % popust za družinske vzpone.
  • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
  • 5 % popust ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport od nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana), stroški vodnika in darilo.

Doplačila:

  •  Povratna vozovnica z jezera Gossau do koče Gablonzer (23 € / osebo).

Galerija slik

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za aktivno preživljanje prostega časa. Adrenalinska športna ferata in vodena tura na Großer Donnerkogel vas že pričakujeta. Število razpoložljivih terminov je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.