Prva športna ferata v slovenskih Alpah


Ferata Češka koča je prva športna ferata v slovenskih Alpah. Zgrajena je bila že leta 2015. Poteka med že obstoječimi potmi in pod jeklenicami tovorne žičnice v prepadni steni pod Češko kočo. Spada med težje športne ferate, zato vas ne bo pustila na cedilu z občutki, kot tudi ne razgledi na dolino Ravenske Kočne in prepadne stene Grintovca, ki se nam ponujajo iz nje.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 140 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

D/E

Višinska razlika

300 m

Trajanje

3 - 4 h

Dolžina

320 m

FERATA ČEŠKA KOČA leži nad Jezerskim in je ena izmed težjih ferat v Sloveniji, ocenjena s težavnostjo D/E.  Visoka je 300 m in dolga 320 m. Izstop iz ferate je v neposredni bližini Češke koče (1542 m) pod Grintovcem (2558 m).

Za vzpon preko tako zahtevne ferate potrebujete precejšnjo moč v rokah in veliko plezalnih izkušenj. Za napredovanje in varovanje so nameščene samo jeklenice, umetnih stopov ni. Najtežji del se nahaja malo po vstopu in sicer plezanje v vertikali in čez ploščo ter kasneje še krajši odsek s skokom čez previs. Ferata je zelo odprta in zračna.

Turo bomo pričeli na parkirišču v dolini Ravenske Kočne. Najprej bomo sledili makedamski cesti, nato pa še spodnji poti, ki vodi na Češko kočo. Po dobre pol ure hoje bo odcep za ferato. Po spodnjem, najtežjem delu, bomo prišli na rušnato glavo. Iz nje bomo po gruščnatem terenu nadaljevali do drugega najtežjega mesta v ferati. Naprej nas bo ves čas spremljala odlična skala in še lepše plezanje vse do vrha. Ko bomo izstopili iz ferate, bo Češka koča le še streljaj stran. Nazaj do parkirišča bomo sestopili po označeni poti.

Za ferato priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem ter popkovino. V kolikor lastne opreme nimate, si jo lahko izposodite tudi v naši agenciji.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 16 leta starosti.  Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Vodeni vzpon po Ferati Češka koča
Vzpon z gorskim vodnikom v ferati Češka koča

Termini

Po dogovoru
Potrebna vsaj dvodnevna predhodna najava.

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...).

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice, dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

Cenik

1 oseba2 osebi3 osebe
320 € / osebo175 € / osebo140 € / osebo

Posebne ugodnosti:

  • 10 % popust za družinske vzpone.
  • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
  • 5 % popust ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred tečajem.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport od nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana, Bled), stroški vodnika in darilno.

Galerija slik

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za aktivno preživljanje prostega časa. Prva športna ferata v slovenskih Alpah, nad Jezerskim, vas pričakuje v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.