Najbolj zračna ferata v Julijskih Alpah


Četrta najvišja slovenska gora Mangart (2678 m) vam nudi brez dvoma najdrznejšo in najbolj zračno ferato v Julijskih Alpah ferato Via Italiana. Krasijo jo lepi razgledi in izpostavljena mesta, ki se končajo na Mangartskem sedlu, naprej pa vas do vrha gore vodi Slovenska zavarovana pot.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 110 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

B/C

Višinska razlika

750 m

Trajanje

6 - 8 h

Plezalni del

650 m

Prva ferata, po imenu VIA ITALIANA, je težja in ocenjena na C težavnosti. Visoka je 450 m in dolga 550 m. Vzpon po tej ferati zahteva predhodno znanje in fizično moč.

Druga zavarovana pot, po imenu SLOVENSKA POT, je lažja in ocenjena na B težavnosti. Visoka je 350 m, dolga 450 m in primerna tudi za tiste, ki se še urijo v skalnem svetu.

Turo pričnemo izpod Mangartskega sedla (2055 m), do kamor se pripeljemo z vozilom. Sledi vzpon do sedla, od tam pa se spustimo v smeri bivaka Nogara (1800 m) in nazaj pod steno, kjer se prične ferata Via Italiana. S pomočjo skob in jeklenic se vzpenjamo po strmi steni, pod nami pa se vije prepad. Skala je odlična, razgledi fenomenalni. Ferata nas pripelje nazaj na sedlo, od tam pa nadaljujemo po Slovenski zavarovani poti, ki poteka po izraziti Mangartovi grapi, ki nas pripelje do vrha Mangarta (2678 m). Nazaj na Mangartsko sedlo sestopimo po lažji Italijanski poti.

Za turo priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem. V kolikor lastne opreme nimate, si jo lahko izposodite tudi v naši agenciji.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 12. leta in višine 150 cm dalje. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.


Termini

Privatna vodenja po dogovoru
Potrebna vsaj dvodnevna predhodna najava.

Organizirana skupinska vodenja:

DatumRazpoložljiva mesta
19.8.Še 3 prosta mesta
8.9.Še 3 prosta mesta

Skupinska vodenja

Organizirana skupinska vodenja so odprte narave. Namenjena so indvidiualnim udeležencem ali manjšim skupinam (ki bi se pridružile ostalim).

Pogoj za izpeljavo vodenja je minimalno število 2 udeležencev. V skupini ne morejo biti več kot 3 osebe.


Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...)

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice, dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

Cenik

Ferata/pot1 oseba2 osebi3 osebe4 osebe
Via Italiana350 € / osebo200 € / osebo150 € / osebose ne vodi
Slovenska pot300 € / osebo175 € / osebo135 € / osebo110 € / osebo
Via Italiana + Slovenska pot 400 € / osebo220 € / osebo170 € / osebose ne vodi

Skupinsko vodenje - Via Italiana in Slovenska pot
220 € / osebo v primeru dveh oseb
170 € / osebo v primeru treh oseb

Posebne ugodnosti:

  • 10 % popust za družinske vzpone (otroci mlajši od 18 let).
  • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
  • 5 % popust ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport od nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana), stroški vodnika in darilo.

Galerija slik

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za feratarsko pustolovščino. Atraktivna ferata in zavarovana pot v mogočnem Mangartu vas pričakujeta v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.