Na najvišji vrh Slovenije v zimskih razmerah


Zimski vzpon na Triglav je povsem drugačen kot poletni. Samoten, prvobiten tako kot v času prvopristopnikov, prvinski in fantastičen. Tako je vzpon na Triglav pozimi že pravi plezalni vzpon po snežnih vesinah in rezkem grebenu.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 300 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

B

Višinska razlika

1850 m

Trajanje

2 dneva

Plezalni del

350 m

Najlažji zimski vzpon na Triglav (2864 m) je iz doline Krme. Vseeno je potrebno premagati približno 1900 višinskih metrov, a je od tega smo 350 višinskih metrov zavarovane plezalne poti, ki pa je v zimskem času prekrita s snegom.  Ker so zimski dnevi kratki, dostopi iz doline daljši kot poleti (cesta v dolino Krme se ne pluži) vam priporočamo dvodnevni vzpon.

TRAJANJE

 • DAN 1: Krma (980 m ) – Triglavski dom (2515 m);  7 - 10 h hoje (odvisno od spluženosti ceste) in 1500 vm.
 • DAN 2: Triglavski dom (2515 m) – vrh Triglava (2864 m) in nazaj v dolino (Krme 980 m); 3 - 4 h in 350 vm od doma na vrh in nazaj in še 5 - 7 h hoje nazaj v dolino.

Enodnevni vzpon: priporočamo samo v primeru, da ste dobro fizično pripravljeni. Na lestvici vaše sposobnosti od 1 do 5 morate dosegati 5. Vzpon traja od 13 do 17 h ( odvisno od spluženosti ceste v dolino Krme). Premagati pa je potrebno 1900 vm.

Dvodnevni vzpon:  (naše priporočilo), saj boste na vzponu lahko neizmerno uživali, kajti na voljo boste imeli dovolj časa za opazovanje okolice, počitke in ostalo.

Za sam vzpon je potrebna zimska oprema, kot so dereze, pohodi cepin (dolžine nad 50 cm) in plazovni trojček (plazovna žolna, sonda in lopata). Ostalo tehnično opremo, kot je plezani pas, čelada in po potrebi samovarovalni sistem pa prejmete v Triglavskem domu.  Če zimske opreme nimate,  vam jo posodimo mi brezplačno.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 15. leta. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Zimski vzpon na Triglav z gorskim vodnikom.
Poziranje pred Aljaževim stolpom na vrhu Triglava po vodenem vzponu.

Termini

Po dogovoru
Potrebna vsaj enodnevna predhodna najava.

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge zimske gorniške hlače in rezervne vetrne hlače, najmanj štirje sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna oblačila, kapa, podkapa in  2 x rokavice), zimski gorniški čevlji kamor se lahko namesti avtomatske, polavtomatske ali klasične dereze, nahrbtnik vsaj 35 - 40 l,  kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v zimskem visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, železna rezerva...).

Tehnična oprema: plezalni pas, čelada, 2 x vponki z matico, 1 x neskončna zanka v traku, dereze (priporočljivo polavtomatske ali avtomatske) 1 x pohodni cepin (v primeru, da nimate te opreme, jo priskrbimo mi).

Cenik

TRIGLAV1 oseba2 osebi
Enodnevni vzpon 500 € / osebo 300 € / osebo
Dvodnevni vzpon 900 € / osebo 500 € / osebo

Posebne ugodnosti:

 • 10 % popust za družinske vzpone.
 • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih.
 • 5 % popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
 • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport z nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana),  stroški vodnika in darilo.

Doplačila

 • Osnovni polpenzion zagotovljen s strani meteorologov v Triglavskem domu na Kredarici (cca 60 €).
 • Ostala hrana in pijača, ki ni vključena v polpenzion.

Galerija slik

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN ŽE DANES!
Poskrbite za to, da postenete prava Slovenka in Slovenec. Triglav vas pričakuje v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih terminov in mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.