Na najvišji vrh Slovenije po najlažji poti.


Si želite osvojiti najvišji slovenski vrh?  Triglav je vsemogočna gora, ki leži v osrčju Triglavskega narodnega parka. Je simbol slovenstva.  Ponaša pa se tudi z največjo slovensko steno - Severno triglavsko steno.  Za vzpon si lahko rezervirate gorskega vodnika, ki bo na razpolago samo za vas.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Od 235 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

B

Višinska razlika

1850 m

Trajanje

1 dan

Plezalni del

350 m

Najlažji vzpon na Triglav (2864 m) je iz doline Krme. Vseeno je potrebno premagati približno 1900 višinskih metrov, a je od tega smo 350 višinskih metrov zavarovane plezalne poti. Zato, da boste imeli čas uživati vam priporočamo dvodnevni vzpon.

V primeru lepega vremena  bo prvi dan vzpon potekal iz doline Krme (980 m) do Triglavskega doma na Kredarici (2515 m). Naslednji dan bo sledil vzpon na vrh Očaka, nazaj do Triglavskega doma is sestop v dolino. V primeru slabšega vremena drugi dan, se vzpon na vrh lahko opravi že prvi dan in se naslednji dan samo še sestopi nazaj v dolino.

 • Dan 1: Krma (980 m ) – Triglavski dom (2515 m);  5 - 7 h hoje in 1500 vm.
 • Dan 2: Triglavski dom (2515 m) – vrh Triglava (2864 m) in nazaj v dolino (Krme 980 m); 2 - 4 h in 35o vm od doma na vrh in nazaj in še 3 - 5 h hoje nazaj v dolino.

Enodnevni vzpon: priporočamo samo v primeru, da ste dobro fizično pripravljeni. Na lestvici vaše sposobnosti od 1 do 5 morate dosegati 5. Vzpon traja od 10 do 14 h. Premagati pa je potrebno 1900 vm.

Dvodnevni vzpon:  (naše priporočilo), saj boste na vzponu lahko neizmerno uživali, kajti na voljo boste imeli dovolj časa za opazovanje okolice, počitke in ostalo.

Štiridnevni vzpon: če si želite doživeti prečudovito naravo in prekrasne razglede vam priporočam, da opravite Treking čez Julijske alpe, kjer se boste tretji dan povzpeli na vrh.

Za zavarovano pot priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem. Če nimate svojega boste naš set prejeli v Triglavskem domu na Kredarici.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 9. leta. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Vodeni privatni vzpon iz Krme na Triglav
Vzpon z gorskim vodnikom iz Malega Triglava po grebenu na Triglav

Termini

Po dogovoru
Potrebna vsaj dvodnevna predhodna najava.

Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana ter ostala oprema, potrebna za varno gibanje v visokogorju (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...).

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice (v primeru, da nimate lastnih, jih priskrbimo mi), dereze in cepin (v primeru snega na znanih poletnih snežiščih oziroma v poznem spomladanskem ali zgodnjem poletnem obdobju).

Cenik

Triglav1 oseba2 osebi3 osebe4 osebe
Enodnevni vzpon400 € / osebo300 € / osebo250 € / osebo235 € / osebo
Dvodnevni vzpon750 € / osebo 425 € / osebo350 / osebo300 € / osebo

Posebne ugodnosti:

 • 10 % popust za družinske vzpone.
 • 10 % popust  za goste, ki so že sodelovali v naših programih
 • 5 % popust na udeležence, ob prijavi in plačilu vsaj 20 dni pred turo.
 • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport z nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana),  stroški vodnika in darilo.

Doplačila

 • Polpenzion v Triglavskem domu na Kredarici (cca 50 €) za nečlane Planinske zveze Slovenije.
 • Ostala hrana in pijača, ki ni vključena v polpenzion.

Rezervacije koč opravimo mi.

Galerija slik

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Video predstavitev

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za to da postenete prava Slovenka in Slovenec. Triglav vas pričakuje v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih terminov in mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.